Om oss

Riabacke & Co drivs sedan 2011 av Ari & Mona Riabacke, båda filosofie doktorer i risk- och beslutsanalys. De har sedan 1999 varit medlemmar i Decide Research Group vid Stockholms Universitet och gästforskat utomlands i perioder. Ari har varit Head of Business Intelligence på Management- och IT-konsultbolaget Connecta och Mona har arbetat som projektledare med implementationsprojekt inom beslutsstöd.

Riabacke & Co erbjuder workshops, föreläsningar, utbildning och rådgivning för att hjälpa företag och individer att fatta bättre beslut. Ibland handlar det om att skapa förståelse för hur vi människor fungerar genom föreläsningar, andra gånger om att se över beslutsprocesserna och strukturera dessa för ett bättre beslutsfattande och – inte minst – säkerställa att man verkligen agerar på tagna beslut och därigenom uppnår önskat resultat.

Press


Guide till klokare beslut

BeslutsPyramiden_framsida

Med denna bok vill vi öka kunskapen om på vilka grunder vi fattar beslut, vad det är som styr oss och framförallt – hur vi kan göra det bättre. Hur kommer det sig t.ex. att många av oss lägger ned mer tid på val av elleverantör än på val av livspartner?

I dag inhämtar många av oss information på ett snabbare sätt än förr. Vi klickar oss fram, hoppar mellan artiklar, sajter och medier. Lite här, lite där. Det är därför som vi valt att skriva denna bok i ett format som vi tror passar det tempo som du lever i. Beslutspyramiden är en bok fjärran från traditionell managementlitteratur och aldrig lästa doktorsavhandlingar på området, en bok att läsa närsomhelst, varsomhelst, hursomhelst.

I december 2014 blev den nominerad till årets HR-bok av Personal & Ledarskap och sägs av många vara en mer ”funky” version av boken ”Att tänka snabbt och långsamt”. Boken är utgiven på svenska, norska, finska och engelska (Freestyle Decision Making).

”Dr. Ari Riabacke and Dr. Mona Riabacke will do to management literature what Swedish House Mafia did to music. This book is an upbeat, energetic blend of art and science. It makes me want to dance.”  – Magnus Lindkvist, Trendspotter and Futurologist

Taget ur pressbilder

Mona Riabacke i studio

Mona och Ari glada i studio

Ari Riabacke Sergelstorg

Mona Riabacke studio jackaSe alla pressbilder