Om oss

Vi, Mona & Ari, träffades under vår tid som doktorander och föga anade vi då att vår gemensamma forskning skulle leda till ett liv tillsammans, ett liv med många barn och eget företag. Vi vet att det kan låta lite ”torrt” att vara doktorer i risk- & beslutsanalys, men det har varit till stor nytta för oss själva och det har hjälpt oss att hjälpa andra, det har öppnat dörrar som annars varit stängda och vi har lyckats omsätta forskning i praktisk handling.

Efter många år i universitetsvärlden kände vi att det var dags att ”pröva våra vingar” i den så kallade verkligheten. Vi tog klivet ut och jobbade ett antal år i konsult– och affärsvärlden, främst med att hjälpa företag att vässa sitt beslutsfattande.

2011 var det dags att ta ett nästa steg och vi startade Riabacke & Co. Vi sa upp oss från spännande jobb och trygga anställningar, samtidigt som vi hade fyra barn under 10 år därhemma. Vi följde vår dröm att få jobba med det vi helst ville och för att kunna bygga det liv vi önskar leva och äga vår egen tid.  Vi lever som vi lär och brukar säga att om vi inte följer våra drömmar vad finns då kvar?

Vi har inte svar på allt, men vi har en aldrig sinande källa med frågor som får människor att tänka, känna och agera. Vi har kommit på att vår starkaste gren är att få saker och ting gjort och att få andra att ta ett nästa steg som de kanske inte ens vågat drömma om – inte sällan genom att ställa frågan; vad är det bästa som kan hända?

Mona studio

Mona & Ari studio black

Mona & Ari studio white

Ari studio