Paret Riabacke är fantastiska förebilder som gör skillnad var än de kommer, deras intellekt är knivskarpt och deras hjärtan av guld!

, Ordförande och grundare FOTA

OM OSS

– Tänk att vi idag kan omsätta vår forskning i praktisk handling och hjälpa  företag, organisationer och människor att fatta klokare beslut, skapa bättre resultat och leva de liv de önskar!

När vi startade Riabacke & Co 2011 så förverkligande vi en dröm som funnits där sedan vår tid som doktorander.

Vägen gick via våra doktorandutbildningar på Mittuniversitetet och Stockholms universitet, forskning på International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA) i Wien och som gästforskare på Pontifícia Universidade Católica do Rio de Janeiro (PUC-Rio) i Rio de Janeiro.

Båda försvarade avhandlingar inom risk- och beslutsanalys med fokus på hur människor agerar när osäkerhet råder, hur vi kommunicerar och hur organisationer blir bättre på att fatta beslut.

Efter avlagda doktorsexamen tog vi klivet ut i konsult- och affärsvärlden för att pröva att vingarna bar och för att lära oss att “talk the talk & walk the walk”. Vi jobbade bland annat med förändringsledning, Business Intelligence, projektledning och på Svensk Kärnbränslehantering (SKB) när platsvalet skulle avgöras för vart vi i Sverige lägger kärnbränslet de nästkommande 100.000 åren.

Efter några år sa vi upp oss från fasta, spännande och utvecklande jobb, Mona var då projektledare på SAS Institute AB och Ari var Head of Business Intelligence på Connecta AB,  för att starta eget. Vi hade fyra barn under 10 år hemma och folk sa: Ni är galna! De hade rätt, vi var galna och ibland krävs det en smula galenskap för att våga gå bortom det rationella – och följa sitt hjärtas röst.

ps. I grunden är Mona Civilingenjör och Ari Civilekonom och Ekonomie magister.

“Björn Borg´s fashion style and two-handed backhand revolutionized the world of tennis. Dr. Mona and Dr. Ari Riabacke do the same to the game of leadership – important knowledge presented in a funky and witty fashion.”

Helen Ellebo, CEO and Distributor of Björn Borg, Austria

KONTAKTA OSS

Ingen fråga är för stor, ingen undran för liten.
Hör av er så ser vi till att det blir bra!

info@riabacke.se
+46 70 736 54 80